Ga terug
–+ servings
Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak, maar ook prachtig en bijzonder om te zien.

Ingelegde red meat radijs

Anna Kaptein
Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak, maar ook prachtig en bijzonder om te zien.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Inmaken
Porties 2 ingelegde radijzen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks red meat radijzen
  • 150 ml azijn
  • 250 ml water
  • 65 gram witte kristalsuiker
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 stuk laurierblaadje

Instructies
 

  • Was de red meat radijzen en snijd ze in heel dunne plakken. Doe dit het liefste met een mandoline of keukenmachine zodat ze mooi gelijkmatig worden. Heb je dit niet gebruik dan een heel scherp mes.
  • Doe het water, de azijn, de suiker, de peperkorrels, het laurierblaadje en het mosterdzaad in een steelpannetje en zet op het vuur.
  • Laat langzaam warm worden en roer af en toe tot de suiker gesmolten is. Zet dan het vuur laag.
  • Doe de plakken van de red meat radijs in het vocht en kook ze heel zachtjes 5 minuten mee. Zet dan het vuur uit. Laat de plakken nog minimaal 10 minuten in het vocht staan.
  • Daarna is de ingelegde red meat radijs klaar voor gebruik. Wil je het gedeeltelijk bewaren? Dat kan in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!