Ga terug
–+ servings
Een snelle en simpele witlofsalade met ei, appel en kerrie. Een heerlijk bitter zoet vegetarisch salade recept met pit. Lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade.

Simpele witlofsalade met ei

Anna Kaptein
Een snelle en simpele witlofsalade met ei, appel en kerrie. Een heerlijk bitter zoet vegetarisch salade recept met pit. Lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stronkjes witlof
  • 3 stuks eieren
  • 1 stuk grote appel
  • 1 stengel bosui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepe augurkenvocht of witte wijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt

Instructies
 

  • Kook de eieren half zacht.
  • Snijd de stronkjes witlof door midden, verwijder het bittere hart en snijd vervolgens in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Maak van de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, de kruiden en het azijn een dressing.
  • Breng op smaak met zout.
  • Pel de eieren en prak ze met een vork door de dressing heen.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Doe de gesneden witlof samen met de appel en de ei dressing in een salade schaal.
  • Bestrooi de simpele witlofsalade met ei met de geroosterde pijnboompitjes en de bosui ringetjes en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!