Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de schil rondom van de knolselderij af.
Snijd de knolselderij daarna in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in stukjes en leg tussen de knolselderij.
Besprenkel de knolselderij met met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de rozemarijn, wat zout en peper.
Rooster de knolselderij in 35 minuten in de oven gaar.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in 7 - 10 minuten in een hete koekenpan met één eetlepel olijfolie terwijl je ze regelmatig omschud of roert.
Zet de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
Haal de geroosterde knolselderij uit de oven en voeg toe aan de groentebouillon.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Voeg als laatste de room toe.
Serveer de geroosterde knolselderij soep en garneer met de gebakken kastanje champignons.