Spoel de linzen af onder stromend water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de romanesco en snijd / breek in kleine roosjes.
Schil de wortel en snijd in dunne plakjes.
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
Schil en snipper de ui en de knoflook.
Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Voeg de boter toe en laat smelten.
Voeg daarna ook de ui, de knoflook en het kerriepoeder toe en laat een paar minuten aan fruiten.
Voeg daarna ook de ui, de knoflook en het kerriepoeder toe en laat een paar minuten aan fruiten.
Voeg daarna ook de wortel plakjes toe en laat kort mee bakken.
Voeg daarna het bloem in één keer toe en roer goed door. Bak de bloem een paar minuten terwijl je regelmatig roert, zodat het kan mee garen.
Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je blijft roeren zodat het een gladde saus wordt.
Voeg daarna ook beetje bij beetje de kokosmelk toe en roer goed door zodat je een gladde saus krijgt. Als je de saus nog te dik vind voeg je nog een beetje extra bouillon toe.
Laat de saus 10 minuten zachtjes door koken terwijl je regelmatig roert.
Doe daarna ook de romanesco roosjes en de paprika blokjes in de saus en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes door koken totdat de romanesco en de paprika beet gaar zijn.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Voeg als laatste de gekookte linzen toe aan de vegetarische kokos kerriesaus en breng zo nodig nog wat extra op smaak met zout en peper.
Snij de bosui in dunne ringetjes en serveer de kokos kerriesaus met de zilvervliesrijst, de bosui ringetjes en de geroosterde cashewnoten.