Ga terug
–+ servings
Een heerlijke vegetarische variant van de klassieke kip kerrie salade, deze eiersalade met bloemkool en kerrie. Naar recept van Yotam Ottolenghi. Een heerlijke salade voor bij de borrel, de lunch of tijdens een picknick.

Eiersalade met bloemkool en kerrie

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische variant van de klassieke kip kerrie salade, deze eiersalade met bloemkool en kerrie. Naar recept van Yotam Ottolenghi. Een heerlijke salade voor bij de borrel, de lunch of tijdens een picknick.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks middel grote bloemkool
  • 1 stuk ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels kerrie
  • 9 stuks grote eieren
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram mayonaise
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 stuks citroenen
  • 10 gram verse dragon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes van ongeveer 3 a 4 cm. De zachte en kleine bladeren kun je ook gebruiken.
  • Snipper de ui in grove parten.
  • Meng de bloemkool roosjes en de kleine blaadjes in een kom met de ui, de olijfolie, het kerriepoeder en een flinke snuf zout.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de de bloemkool in 15 minuutjes in de voorverwarmde oven totdat de groenten beetgaar en goudbruin zijn.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul een middelgrote pan met koud water en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat de eieren in 10 minuten hard koken.
  • Koel de eieren met koud water terug en laat afkoelen.
  • Pel de afgekoelde eieren en prak ze in een grote kom met de bolle kant van een vork in grove stukken.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met mayonaise, de overgebleven kerriepoeder, de helft van de chili vlokken, de komijn, het citroensap en een flinke snuf zout.
  • Snijd de dragon grof en voeg ook toe. Voeg vervolgens de saus, de bloemkool en de ui toe aan de eieren.
  • Meng alles goed door elkaar en serveer de eiersalade met bloemkool en kerrie in een leuke kom of schaal.
  • Bestrooi de eiersalade met bloemkool en kerrie met de overgebleven chili vlokken en dien op met de overgebleven citroen in partjes gesneden.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!