Ga terug
–+ servings

Salie boter zelf maken

Anna Kaptein
Zelfgemaakte salie boter is een heerlijke en verrassende variant op de klassieke kruidenboter. Daarbij is het super makkelijk en snel om zelf te maken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 rol salie boter

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 15 gram salie
  • 1 stuk teentje knoflook

Instructies
 

  • Hak de salie met een koksmes fijn. Dit hoeft niet super fijn, want het is wel lekker de stukjes salie herkenbaar terug te vinden.
  • Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
  • Pers de knoflook met een knoflookpers uit en voeg toe.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout.
  • Pak een stuk plastic folie. Schep hier de salie boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
  • Zorg dat de salie boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de salie boter rol.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!