Ga terug
–+ servings

Rode kool inmaken zoetzuur

Anna Kaptein
Rode kool inmaken zoetzuur. Een heerlijk recept om rode kool in te maken, te wecken of in te leggen. Daarna kan je de ingemaakte rode kool goed bewaren in een weckpot.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 dag
Gang Inmaken
Porties 1 grote pot

Ingrediënten
  

  • 1 stuk rode kool
  • 500 ml rode wijn azijn
  • 500 ml water
  • 150 gram suiker
  • 3 stuks laurierblaadjes
  • 1 stuk steranijs
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 3 eetlepels zout

    om 's nachts in te trekken

Instructies
 

  • Verwijder de twee buitenste bladeren en gebruik die niet.
  • Snijd de rode kool in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd de rode kool vervolgens in heel dunne reepjes (kan ook in de keukenmachine) en doe ze in een grote kom.
  • Bestrooi met 3 eetlepels zout en laat zo lang mogelijk, het liefste de hele nacht, intrekken. (De rode kool wordt daardoor zachter.)
  • Spoel de rode kool goed af en laat uitlekken in een vergiet. Doe daarna de rode kool in een gesteriliseerde grote weckpot.
  • Breng in een pan het water met de azijn en suiker aan de kook.
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en doe het vuur daarna uit. Giet het vocht in de pot, over de rode kool heen. Voeg daarna de laurierblaadjes, het kaneelstokje en het steranijs toe, verdeeld over de pot.
  • Sluit de pot en laat het ten minste 24 uur staan zonder open te maken.
  • Als de potten goed gesteriliseerd zijn is de zoetzure rode kool in ieder geval 3 maanden houdbaar. Na openen bewaren in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!