Wortelpeterselie uit de oven

24 maart 2023 (Laatst bijgewerkt: 3 juni 2023)
In de oven geroosterde wortelpeterselie met burrata. Een heerlijk en smaakvol vegetarisch bijgerecht.

Wortelpeterselie uit de oven

Heerlijke geroosterde en zoetige wortelpeterselie uit de oven met tijm en burrata. Een heerlijk vegetarisch wortel peterselie recept.

Wortelpeterselie (ook bekend als wortelwortel of Hamburgse peterselie) is een groente die verwant is aan zowel wortels als peterselie. De plant produceert zowel eetbare bladeren als een knol die onder de grond groeit en die lijkt op een witte wortel. De smaak van wortelpeterselie is enigszins zoet en kruidig, en de textuur lijkt op die van een pastinaak. De knollen worden vaak gebruikt in soepen, stoofschotels, purees en andere hartige gerechten. De bladeren kunnen worden gebruikt als garnering of in salades. Wortelpeterselie is een goede bron van voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine C, calcium en kalium. Het kan ook worden gebruikt als een gezond alternatief voor aardappelen in puree of stoofschotels, omdat het minder zetmeel bevat en lager is in koolhydraten.

Wortelpeterselie roosteren in de oven

Voordat je de wortelpeterselie gaat roosteren in de oven smeer je ze eerst royaal in met olijfolie. Dit kan je heel handig doen met een olie dispenser zoals deze waarmee je ze gedoseerd en makkelijk insmeert met olie. Heb je deze nou niet besprenkel de olie dan over de gesneden wortelpeterselie heen en verdeel het met je handen.

Wortel peterselie recepten

Ben je na het maken van de wortelpeterselie uit de oven op zoek naar meer wortel peterselie recepten? Probeer dan ook eens deze Hongaarse goulashsoep zonder vlees, waar ook wortelpeterselie in zit of bak de wortelpeterselie volgens dit recept.

Benodigde keukenmaterialen voor wortelpeterselie uit de oven

Dunschiller
Braadslede
Koksmes
Olie dispenser

In de oven geroosterde wortelpeterselie met burrata. Een heerlijk en smaakvol vegetarisch bijgerecht.

Wortelpeterselie uit de oven

Anna Kaptein
Heerlijke geroosterde en zoetige wortelpeterselie uit de oven met tijm en burrata. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram wortelpeterselie
  • 1 bol burrata
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 2 takjes verse tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de wortelpeterselie's en snijd ze in dunne langwerpige repen.
  • Pak een ruime ovenschaal en verdeel de repen wortepeterselie hierin. Smeer ze in met een olijfolie dispenser of doe dit met je handen. Bestrooi met de chilivlokken, verse tijm en zout.
  • Rooster de wortel peterselie 30 minuten in oven. Schep halverwege een keer om.
  • Serveer de wortelpeterselie uit de oven op een schaal en serveer met de opengescheurde burrata. Besprenkel nog met een beetje olijfolie en een bestrooi met een klein snufje zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Heerlijke geroosterde en zoetige wortelpeterselie uit de oven met tijm en burrata. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.