Salades

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven. Een heerlijke en gezond recept die je snel op tafel kunt toveren. Lekker als bijgerecht bij het avondeten of als lunch.

Venkel is voor veel mensen een lastige en daardoor minder favoriete groente. Super zonde eigenlijk omdat de venkel zo uniek is in zijn anijs achtige smaak en krokante structuur. Zelf vind ik venkel het lekkerst om rauw te eten, zoals in deze venkel salade met appel, geitenkaas en olijven. Een heerlijke en gezonde salade waarbij de combinatie van zoet, zuur en pittig erg lekker is. Het recept van deze venkel salade met appel, geitenkaas en olijven is voor 4 – 6 personen, best veel dus. Hier eten wij erg graag flink van, en wat over blijft is de dag erna nog lekker. Mocht je het nou echt teveel vinden dan kun je het recept halveren.

Op zoek naar meer lekkere salades met venkel? Probeer dan ook eens deze spinazie salade met gegrilde venkel en grapefruit of deze gerookte zalm met venkel salade.

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 0 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 appels
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 100 gram groene olijven
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies

1

Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes. Als je een keukenmachine hebt adviseer ik je om de venkel hierin in dunne plakjes te snijden.

2

Maak de dressing door de olijfolie, de mosterd, de witte wijnazijn en de agavesiroop bij elkaar te doen en met een vork tot een dressing te kloppen. Breng op smaak met zout en peper.

3

Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.

4

Snijd de olijven in plakjes.

5

Schil de appels en snijd in blokjes.

6

Doe alle ingrediënten samen in een sla schaal of kom. Giet de dressing erover heen en mix alles goed door elkaar.

7

Brokkel als laatste de geitenkaas in kleine stukjes over de sla en meng erdoor.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.