Vegetarische prei ovenschotel met rösti korstje

Een verassende vegetarische prei ovenschotel met kerrie, camembert en een krokant korstje van rösti. Een echte aanrader als vegetarisch hoofdgerecht.

Vegetarische prei ovenschotel met rösti korstje

Een verassende vegetarische prei ovenschotel met kerrie, camembert en een krokant korstje van rösti. Een echte aanrader als vegetarisch hoofdgerecht.

Vaak is prei een onderdeel van een gerecht. Prei komt namelijk in veel recepten voor vanwege de heerlijke uitgesproken smaak die iets toevoegt. In dit recept van vegetarische prei ovenschotel met rösti korstje speelt prei juist de hoofdrol. Je zal proeven hoe heerlijk het is om een ovenschotel te eten die voornamelijk om prei draait. Door de prei af te dekken met een lekker krokant korstje van rösti heb je een volwaardige vegetarische ovenschotel met prei.

Rösti korstje maken

Het mooi en gelijkmatig raspen van de aardappels en uien voor het krokante rösti korstje kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Rasp dan met een handrasp op de grofste stand. Kan ook prima maar dan ben je wel wat langer bezig.

Vegetarische prei recepten

Ben je na het eten van deze vegetarische prei ovenschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met prei? Probeer dan ook eens deze hartige taart met tomaatjes en prei of deze vegetarische pasta met prei en champignons uit de oven.

Benodigde keuken materialen:
Rasp of mandoline
Koekenpan
Vergiet
Knoflookpers
Koksmes
Dunschiller
Ovenschaal

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische prei ovenschotel met rösti korstje

By Anna Kaptein Serves: 4 - 5 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 1 uur 10 minuten

Ingredients

  • 4 preien
  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 2 grote uien
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 1 camembert
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1/2 glas water
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie

Instructions

1

Snijd de preien in grove ringen en was ze daarna goed.

2

Zet een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit en doe deze samen met de prei, de chilivlokken en de kerrie in de koekenpan. Bak 2 a 3 minuutjes terwijl je regelmatig roert.

3

Voeg daarna het water en de mosterd toe en verbrokkel het bouillonblokje erover heen. Roer goed door en laat 10 minuten stoven terwijl je regelmatig roert. Als het te droog wordt voeg je een heel klein beetje water toe.

4

Schil de aardappelen en de uien en rasp de met de mandoline of de keukenmachine op de grofste stand.

5

Pak een grote ovenschaal en verdeel de gestoofde prei over de bodem.

6

Snijd daarna met een scherp mes de camembert in plakken en verdeel deze gelijkmatig over het prei mengsel.

7

Verdeel daar overheen de geraspte aardappel en ui. Bestrooi als laatste met wat zout en peper.

8

Bak de vegetarische prei ovenschotel ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot je een lekker knapperig korstje hebt. Als het rösti korstje een beetje te donker wordt dek je het af met aluminium folie.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.