Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

28 januari 2020 (Laatst bijgewerkt: 7 december 2022)
Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel. Een heerlijk en gezond rijstgerecht waarin je lekker veel groenten kunt verwerken.

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

Deze vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel is een heerlijk variatie op de klassieke nasi. Door de vele groenten zoals de spruiten, witte kool en wortel is het een gezond gerecht met veel smaak.

Nasi maak ik regelmatig als ik veel groenten over heb die ik graag wil verwerken in een makkelijk en gezond gerecht. Zo op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat deze vegetarische nasi boordevol groenten zit. Dit komt mede doordat je de witte kool na bereiding minder goed terug ziet. Maar als je de ingrediënten lijst ziet weet je hoeveel groenten er doorheen zitten. Hierdoor is deze gezonde nasi ook de ideale manier om kinderen hun groenten te laten eten.

Witte kool snijden voor de nasi

De witte kool is het lekkerste in de vegetarische nasi als deze heel dun is gesneden. Met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze kan je de witte kool heel snel en makkelijk in dunne reepjes snijden. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je zo mooie dunne reepjes kunt snijden.

Vegetarische recepten met spruiten of wortel?

Ben je na het eten van deze vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel op zoek naar meer vegetarische recepten met spruiten of wortel? Probeer dan ook eens deze vegetarische tartiflette met spruiten of deze vegetarische hartige worteltaart met champignons.

Benodigde keukenmaterialen voor nasi met spruiten, witte kool en wortel

Pannen
Gietijzeren wok
Mandoline of
Keukenmachine
Koksmes
Dunschiller

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel. Een heerlijk en gezond rijstgerecht waarin je lekker veel groenten kunt verwerken.

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

Anna Kaptein
Deze vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel is een heerlijk variatie op de klassieke nasi. Door de vele groenten zoals de spruiten, witte kool en wortel is het een gezond gerecht met veel smaak.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 stuks wortels
  • 1 stuk witte kool
  • 350 gram spruiten
  • 400 gram rijst
  • 1 stuk rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 3 cm geschilde gember
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels soja saus
  • 1 zak cassave chips

Instructies
 

  • Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en beng aan de kook.
  • Verwijder de kontjes van de spuitjes en het buitenste blaadje.
  • Blancheer de spruiten 5 minuten in het kokende water. Haal de spruiten na 5 minuten uit het water en spoel af met koud water. Zet tot gebruik apart.
  • Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
  • Blancheer de wortel plakjes ook in het kokende water gedurende 3 minuten. Giet af en spoel ook af met koud water. Zet tot gebruik apart.
  • Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet een wok met 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Snijd de peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne reepjes.
  • Schil de ui en snipper hem fijn.
  • Schil de gember en hak heel fijn.
  • Doe de gesneden peper, gember en ui in de wok en fruit aan. Roer regelmatig.
  • Pers de knoflook in de knoflook pers en voeg ook toe.
  • Snijd witte kool in heel dunne reepjes en voeg toe.
  • Roerbak de witte kool 5 – 7 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg vervolgens ook de spruiten en de wortel toe en roerbak alles gezamenlijk nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Doe de eetlepels ketjap en sojasaus in de wok en roer door.
  • Voeg als laatste de gekookte rijst toe en roer alles weer goed door.
  • Breng de vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel zo nodig nog extra op smaak met zout en peper en serveer met de cassave chips.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.