Vegetarische kokos kerriesaus

Een heerlijke zelfgemaakte romige vegetarische kokos kerriesaus vol met verse groenten zoals romanesco of bloemkool, wortel en paprika.

Vegetarische kokos kerriesaus

Een heerlijke zelfgemaakte romige vegetarische kokos kerriesaus vol met verse groenten zoals romanesco, wortel en paprika.

Tijdens de maandelijks foodblogswap mocht ik deze maand koken van de foodblog van Martine van Duizenden1dag. Naast dat Martine een grote diversiteit aan heerlijke recepten op haar site heeft staan kun je ook veel informatie vinden over reizen en mooie plekken. Een van de lekkere recepten van Martine was een vegetarische kerriesaus. Omdat ik ook graag vegetarisch kook en je hier goed veel seizoensgroenten aan kunt toevoegen heb ik voor dit recept gekozen. Ik heb er een eigen twist aan gegeven door er een vegetarische kokos kerriesaus van te maken en door romanesco, wortel en paprika te gebruiken.

Vegetarische kokos kerriesaus maken

De basis van de saus is een klassieke roux van boter en bloem. Voor het maken van de kokos kerriesaus heb je daarom een flinke pan met dikke bodem nodig. Zelf ben ik helemaal fan van deze pannen van Le Creuset die ik dan ook altijd voor dit soort sauzen gebruik.

Meer recepten met romanesco of bloemkool

Ben je nou benieuwd wat je nog maar van de prachtige romanesco kunt maken? Probeer dan ook eens deze romanesco die in zijn geheel is geroosterd in de oven, geserveerd met een tahin sausje. Een heerlijk en indrukwekkend vegetarisch hoofdgerecht.

Benodigde keukenmaterialen:
Pan met dikke bodem
Koekenpan
Koksmes

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische kokos kerriesaus

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 romanesco
  • 1 rode paprika
  • 400 gram wortels
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 300 gram bruine linzen
  • 65 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 3 bosuitjes
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram cashewnoten

Instructions

1

Spoel de linzen af onder stromend water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Was de romanesco en snijd / breek in kleine roosjes.

3

Schil de wortel en snijd in dunne plakjes.

4

Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

5

Schil en snipper de ui en de knoflook.

6

Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.

7

Voeg de boter toe en laat smelten.

8

Voeg daarna ook de ui, de knoflook en het kerriepoeder toe en laat een paar minuten aan fruiten.

9

Voeg daarna ook de wortel plakjes toe en laat kort mee bakken.

10

Voeg daarna het bloem in één keer toe en roer goed door. Bak de bloem een paar minuten terwijl je regelmatig roert, zodat het kan mee garen.

11

Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je blijft roeren zodat het een gladde saus wordt.

12

Voeg daarna ook beetje bij beetje de kokosmelk toe en roer goed door zodat je een gladde saus krijgt. Als je de saus nog te dik vind voeg je nog een beetje extra bouillon toe.

13

Laat de saus 10 minuten zachtjes door koken terwijl je regelmatig roert.

14

Doe daarna ook de romanesco roosjes en de paprika blokjes in de saus en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes door koken totdat de romanesco en de paprika beet gaar zijn.

15

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

16

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

17

Voeg als laatste de gekookte linzen toe aan de vegetarische kokos kerriesaus en breng zo nodig nog wat extra op smaak met zout en peper.

18

Snij de bosui in dunne ringetjes en serveer de kokos kerriesaus met de zilvervliesrijst, de bosui ringetjes en de geroosterde cashewnoten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.