Vegan pesto van zeekraal

Vegan pesto van zeekraal, recept, makkelijk, vegetarisch, gezond, biologisch, plantaardig

Vegan pesto van zeekraal

Weer een heerlijke nieuwe pesto aan mijn assortiment toegevoegd. Na mijn pesto van snijbiet, pesto van raapsteel en pesto van broccoli nu ook een vegan pesto van zeekraal. Vegan omdat mijn jongste dochter met koemelkallergie dan gewoon met ons mee kan eten. In plaats van kaas in de pesto te gebruiken, heb ik edelgist vlokken gebruikt. Edelgist is een gedeactiveerde gist, vaak van een stam van Saccharomyces cerevisiae dat verkocht wordt als een voedselproduct. Je koopt het vaak in de vorm van poeder of vlokken. Edelgist heeft een heel sterke kaasachtige hartige smaak en is daarom ideaal om te gebruiken als kaasvervanger in vegan gerechten. Zeekraal is ook erg lekker bij gerechten met zalm. Ik maakte deze vegan pesto met zeekraal voor door de pasta die ik maakte met sous vide gegaarde zalm en gepofte tomaatjes. Heerlijke combinatie die niet vegan maar wél koemelkvrij is.

Pesto maken

In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Benodigde keukenmaterialen:
– Grote pan
Rasp
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze) of staafmixer


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegan pesto van zeekraal

By Anna Kaptein Serves: 1 kommetje
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 15 minuten

Ingredients

  • 75 gram zeekraal
  • 35 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine teentje knoflook
  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

2

Was de citroen en rasp de schil tot je ongeveer 1 eetlepel geraspte citroen schil hebt.

3

Doe de zeekraal, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte citroen, de olijfolie, de teentjes knoflook en de eetlepels edelgist bij elkaar.

4

Mix met de keukenmachine of staafmixer alles samen tot een gladde en smeuïge pesto. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.