Tulband met kokos en cranberry’s

Tulband met kokos en cranberry's. Een heerlijk luchtige en winterse cake voor bij de koffie tijdens de feestdagen.

Tulband met kokos en cranberry’s

Deze prachtige tulband met kokos en cranberry’s is de perfecte cake om te serveren bij de koffie. Heerlijk voor tijdens de feestdagen en hij staat binnen een handomdraai op tafel.

Kerst! Het is weer zover! Voor mij altijd dagen van gezellig samen zijn met familie en gezin en natuurlijk lekker koken én eten. Beginnend met het kerstontbijt, of eigenlijk de kerst brunch, daarna koffie met cake (dit jaar deze tulband met kokos en cranberry’s) en vervolgens sta ik eindeloos in de keuken voor het kerst diner. Maar ook voor bij de koffie wil ik dus zelfs iets bakken. Iets passendst, wat prachtig staat op tafel én met lekker winterse smaken zoals kokos en cranberry’s. Deze tulband is heel snel gemaakt en door de glazuur laag en versiering van kokos lijkt het net een besneeuwde kerst cake.

Wat ook een heerlijke én makkelijk taart is voor bij de koffie is deze peer speculaas taart. Ziet er prachtig uit en staat snel in de oven.

Tulband met kokos en cranberry's

By Anna Kaptein Serves: 1 tulband
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 60 minuten

Ingredients

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram boter op kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram kokos (waarvan 25 gram ter garnering)
  • 150 gram gedroogde cranberry's
  • sap van een halve limoen
  • 100 gram poedersuiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een tulband vorm in en bestuif met bloem.

3

Mix de boter en de suiker met de keukenmachine of handmixer tot een luchtige massa.

4

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

5

Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel en voeg al kloppend beetje bij beetje toe.

6

Voeg een snufje zout toe en 75 gram van de kokos. Mix alles goed door elkaar tot een egaal beslag.

7

Spatel als laatste de cranberry's erdoor en schep het beslag in de tulband vorm.

8

Zet in het midden van de oven en bak in 50 - 55 minuten mooi goudbruin. Test met een saté prikker of de tulband gaar is. Als deze er schoon uit komt dan is de tulband klaar.

9

Haal de tulband uit de oven en stort deze na 10 minuten voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

10

Meng het limoensap met de poedersuiker tot glazuur en verdeel het glazuur mooi over de tulband.

11

Verdeel vervolgens de overgebleven 25 gram kokos over de tulband en versier met een paar cranberry's.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.