Bakken/ Zondag bakdag

Suikervrije sinaasappel kwarktaart

Suikervrije sinaasappel kwarktaart. Een heerlijke gezonde taart van sinaasappel, banaan en kwark. met een bodem van amandelen en dadels.

Deze suikervrije sinaasappel kwarktaart (no bake) is heerlijk fris en een feest voor het oog. Deze kwarktaart zit vol met sinaasappels en banaan en is zonder geraffineerde suikers waardoor je hem gerust gezond mag noemen.

Kwarktaart doet het altijd goed op verjaardagen of feestjes! De variatie mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf maakte mijn moeder vroeger altijd kwarktaart uit de oven, zoals deze kwarktaart uit de oven met frambozen of zoals deze kwarktaart uit de oven met aalbessen. Maar ik maak ook regelmatig een zogenaamde kwarktaart ‘no bake’ oftewel een kwarktaart die niet in de oven hoeft. Deze suikervrije sinaasappel kwarktaart heeft ook nog een gezonde twist omdat hij zonder geraffineerde suikers is en met heel veel verse sinaasappels en bananen. Daarnaast is hij ook nog erg lekker en mooi om te zien! Ik vind het de ideale taart voor een kinderverjaardag. Je kan ze rustig een heel groot stuk geven zonder dat ze teveel suiker binnenkrijgen.

Op zoek naar meer suikervrije taarten? Probeer ook eens deze plantaardige courgette bananentaart.

Suikervrije sinaasappel kwarktaart

By Anna Kaptein Serves: 1 taart
Prep Time: 45 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 500 gram kwark
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 150 gram amandelen
  • 4 bananen
  • 6 hand sinaasappels
  • 9 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • sap van een halve citroen

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier.

2

Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

3

Mix de geroosterde amandelen en de dadels in de keukenmachine tot een deegbal.

4

Bekleed de bodem van de springvorm met het amandel-dadel mengsel en druk goed aan.

5

Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels (inclusief wit velletje) af. Zet de sinaasappels vervolgens op de snijplank en snijd in een ronde beweging de schil eraf. Zorg dat je zoveel schil eraf snijdt dat je het witte velletje ook meeneemt. Pak de sinaasappel in je hand en snijd de partjes tussen de witte velletjes uit. Doe dit boven een kom zodat je het sinaasappelsap opvangt. Herhaal dit totdat je alle partjes, zonder schilletjes, eruit hebt. Zet 1/3 van de sinaasappelpartjes apart voor decoratie.

6

Zet de gelatineblaadjes in een laagje water om te weken.

7

Doe de kwark, de bananen, de honing en de overige sinaasappelpartjes in de keukenmachine of blender en mix goed door elkaar.

8

Doe het opgevangen sinaasappelsap en het citroensap in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken! Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het warme sap mengsel. Roer goed door en laat iets afkoelen. Voeg daarna toe aan het kwarkmengsel en roer heel goed door.

9

Giet het kwarkmengsel boven op de amandel-dadel bodem en dek af. Laat gedurende minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

10

Rooster ondertussen het amandelschaafsel en laat dit weer afkoelen.

11

Garneer vlak voordat je de taart gaat serveren deze met de overgebleven sinaasappelpartjes en het amandelschaafsel.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.