Soep van pompoen en zoete aardappel

7 oktober 2016 (Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2019)
Soep van pompoen en zoete aardappel. Een heerlijke gezonde en vegetarische soep die zoet en pittig tegelijkertijd is. Een heerlijk en makkelijk recept.

Er is één soort soep die ik in de herfst heel vaak maak en wat ik eigenlijk DE herfstsoep vind. En dat is soep van pompoen. Aangezien je met pompoensoep eindeloos kunt variëren, ben ik het ook nooit zat. Deze keer heb ik een vegetarische soep van pompoen en zoete aardappel gemaakt, omdat allebei deze groenten in mijn groentepakket zaten.  Deze combinatie van pompoen en zoete aardappel samen met de peper en gember zorgt voor een heerlijke wat zoetige en toch pittige soep.

Soep van pompoen en zoete aardappel

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 25 minuten Cooking Time: 25 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 pompoen
  • 4 kleine zoete aardappels of 3 grote
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 1 stukje verse gember
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • theelepel komijn
  • theelepel gemalen koriander
  • 3 of 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr geraspte komijnekaas

Instructions

1

Was de pompoen en snijd hem in 4 kwarten.

2

Haal de pitten en de draden er goed uit.

3

Snijd de pompoen in grove stukken.

4

Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken.

5

Pel en snijd de ui in ringen.

6

Pel de knoflook en snijd in stukjes.

7

Snijd de peper doormidden en verwijder de zaden. Snijd in stukjes. Gebruik maar de halve peper als je niet van heel pittig houdt.

8

Schil het stukje verse gember en snijd in een paar stukjes.

9

Zet een wat grotere soeppan of braadpan op een middelhoog vuur met een scheut olijfolie.

10

Voeg wanneer de olie warm is de ui, knoflook, peper en gember toe.

11

Bak een paar minuten en roer regelmatig.

12

Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.

13

Voeg de pompoen en zoete aardappel toe.

14

Bak weer een paar minuten en roer regelmatig.

15

Voeg de liter groentebouillon toe en laat 25 minuten zachtjes doorkoken.

16

Haal 3 of 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg uit op het aanrecht.

17

Verwarm de oven voor op 210 graden.

18

Leg een bakpapier op je bakplaat.

19

Snijd elk plakje bladerdeeg in 5 reepjes en leg op het bakpapier.

20

Rasp de komijnekaas en verdeel over de reepjes bladerdeeg.

21

Draai met de pepermolen nog een klein beetje peper over de stengels en zet in de oven.

22

Bak 15 a 20 minuten tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

23

Pureer de soep met een staafmixer en breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.

24

Serveer de soep met de kaasstengels.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Anne
    7 oktober 2016 at 19:31

    Heerlijk recept Anna!

    • Reageer
      Anna
      7 oktober 2016 at 21:31

      Dankjewel:)

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.