Snelle ingelegde rode ui

Niks zo lekker als snelle ingelegde rode ui in een salade of op een broodje. Heerlijk zoetzuur, prachtig rood en supersnel gemaakt.

Snelle ingelegde rode ui

Niks zo lekker als snelle ingelegde rode ui in een salade of op een broodje. Heerlijk zoetzuur, prachtig rood en supersnel gemaakt.

Gepickeld, ingelegd, ingemaakt of in zoetzuur. Allemaal termen die eigenlijk hetzelfde inhouden. Dit recept van snelle ingelegde rode ui is, zoals de naam al doet vermoeden, een snelle versie van zoetzure rode uien. Zodat je de ingelegde rode ui direct kan gebruiken in de salade of op je broodje. Uiteraard kan je de zoetzure rode ui ook langer bewaren.

Uienringen snijden voor inleggen

Het mooi en gelijkmatig snijden van de rode uienringen kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne ringen kunt snijden.

Recepten voor het inmaken van groenten

Naast snelle ingelegde rode ui maak ik ook regelmatig deze zoetzure ingemaakte bietjes of deze zoetzure ingemaakte komkommer. Dit zijn inmaak recepten om langer te bewaren. Van de komkommer kun je ook een snelle variant maken door onderstaande stappen te volgen. Bij de bietjes is dit wat lastiger omdat ze dan nog rauw zijn.

Benodigde keuken materialen voor het inleggen van rode ui

Weckpotten (alleen als je ze langer wilt bewaren)
Mandoline of
Keukenmachine

Niks zo lekker als snelle ingelegde rode ui in een salade of op een broodje. Heerlijk zoetzuur, prachtig rood en supersnel gemaakt.

Snelle ingelegde rode ui

Anna Kaptein
Niks zo lekker als snelle ingelegde rode ui in een salade of op een broodje. Heerlijk zoetzuur, prachtig rood en supersnel gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Inmaken
Porties 1 middelgrote pot vol

Ingrediënten
  

  • 6 stuks rode uien
  • 150 ml azijn
  • 250 ml water
  • 65 gram witte kristalsuiker
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel mosterdzaad

Instructies
 

  • Schil de uien. Snijd daarna de uien in ringen. Doe dit het liefste met een mandoline of keukenmachine zodat ze mooi gelijkmatig worden. Heb je dit niet gebruik dan een heel scherp mes.
  • Doe het water, de azijn, de suiker, de peperkorrels en het mosterdzaad in een steelpannetje en zet op het vuur.
  • Laat langzaam warm worden en roer af en toe tot de suiker gesmolten is.
  • Zet het vuur uit als het bijna kookt.
  • Doe de uienringen in het vocht en laat ze minimaal 15 minuten hierin staan.
  • Daarna is de snelle ingelegde rode ui klaar voor gebruik. Wil je het gedeeltelijk bewaren? Dat kan in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.