Bijgerechten

Schorseneren met korst van hazelnoot en parmezaan

Schorseneren met korst van hazelnoot en parmezaan. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht. Ook wel winter asperges genoemd.

Schorseneren met korst van hazelnoot en parmezaan. Een heerlijke en verrassende manier om je schorseneren te serveren.

Schorseneren, een groente die je niet vaak tegenkomt. Als je dan schorseneren tegenkomt, dan laat je ze het liefste liggen. Want wat zien ze er onaantrekkelijk uit, deze bruine modderige stokken. En vast ook erg moeilijk om klaar te maken. Niets is minder waar. Schorseneren hebben een lekkere zachte smaak die wel wat weg heeft van asperges. Schorseneren worden daarom ook wel de asperges van de armen genoemd. Alleen de schil er af krijgen is een uitdaging. Als je schorseneren gaat schillen komt er een kleverig melksap vrij die je moeilijk van je handen of uit je kleren krijgt. Gebruik daarom bijvoorbeeld handschoenen tijdens het schillen en schil de schorseneren onder de lopende kraan of in een bak met water. Wil je de schorseneren van tevoren al schillen of even bewaren? Leg ze dan in een bak met water met een beetje citroensap, anders verkleuren ze.

In dit recept van schorseneren met een korst van hazelnoot en parmezaan heb ik de schorseneren gekookt in water met melk. Ze zeggen dat de schorseneren daardoor witter blijven. Vind je dit niet belangrijk dan kun je natuurlijk gewoon alleen water gebruiken.

Ben je op zoek naar meer verrassende bijgerechten van seizoensgroenten? Probeer dan ook eens deze rösti van koolrabi of deze pompoen en aardappel pommes duchesse.

Schorseneren met korst van hazelnoot en parmezaan

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 500 gram schorseneren
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram hazelnoten
  • klontje roomboter
  • 500 ml melk
  • 500 ml water

Instructions

1

Zet een ruime pan met water, de melk en een snufje zout op en breng aan de kook.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden en de gril stand.

3

Schil de schorseneren onder stromend water. Zo worden je handen het minst vies en plakkerig.

4

Snijd ze in gelijke stukken, zowel in de lengte als in de breedte en leg ze direct in het kokende water/melk.

5

Kook ze gedurende 20 minuten tot ze beetgaar zijn.

6

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en hak de hazelnoten fijn. Meng deze goed door elkaar.

7

Giet de schorseneren af en leg ze in een ovenschaal.

8

Verdeel het klontje boter over de schorseneren en vervolgens ook het kaas noten mengsel.

9

Zet gedurende 5 - 10 minuten in de oven onder de gril. Let op dat de korst niet verbrand dus hou ze goed in de gaten!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.