Hapjes

Salie boter zelf maken

Salie boter zelf maken. een heerlijke variant op de klassieke kruidenboter.

Salie boter zelf maken

Zelfgemaakte salie boter is een heerlijke en verrassende variant op de klassieke kruidenboter. Daarbij is het super makkelijk en snel om zelf te maken.

Kruidenboter, knoflook boter of in dit geval salie boter zijn van die dingen die heel vaak gewoon in de supermarkt worden gekocht. Wat eigenlijk ontzettend jammer is, omdat het smaak verschil met de zelfgemaakte varianten allereerst gigantisch groot is. Als je eenmaal zelfgemaakte kruiden – of salie boter hebt geproefd wil je nooit meer anders. Daarnaast is het zo ontzettend makkelijk én snel om het zelf te maken dat je het hierna nooit meer zal kopen.

Salie boter of kruidenboter?

Wat is het verschil tussen salie boter en kruidenboter? Eigenlijk is dat maar een heel klein verschil, namelijk dat in salie boter alleen het heerlijke kruid salie zit. Salie is een heel bijzonder en lekker kruid met een hele eigen en uitgesproken smaak. Salie wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Wil je nou liever kruiden boter maken? Gebruik dan meerdere verse kruiden in plaats van alleen verse salie. De rest van het recept blijft gewoon hetzelfde.

Meer recepten voor bij de borrel?

De salie boter is heerlijk als onderdeel van een uitgebreide borrel of tafel vol hapjes. Zoek je meer inspiratie? Probeer dan ook eens deze vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt of deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons.

Salie boter zelf maken

By Anna Kaptein Serves: 1 rol boter
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 15 minuten

Ingredients

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 15 gram salie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructions

1

Hak de salie met een koksmes fijn. Dit hoeft niet super fijn, want het is wel lekker de stukjes salie herkenbaar terug te vinden.

2

Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.

3

Voeg vervolgens de salie toe en meng goed door elkaar.

4

Pers de knoflook met een knoflookpers uit en voeg toe.

5

Breng de boter op smaak met peper en zout.

6

Pak een stuk plastic folie. Schep hier de salie boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.

7

Zorg dat de salie boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.

8

Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

9

Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de salie boter rol.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.