Salades

Salade van winterpostelein en koolraap

Salade van winter postelein en koolraap. Een heerlijk frisse en gezonde salade. heerlijk als bijgerecht of als lichte maaltijd salade.

Deze salade van winterpostelein en koolraap is heerlijk fris en gezond. De rauwe en pittige koolraap zorgt samen met de zachte winterpostelein voor een heerlijk combinatie van smaak en structuur.

Winterpostelein is een slasoort die zelfs in de winter groeit. Waarbij andere slasoorten de vorst niet overleven, groeit de winterpostelein gewoon door. Ook de koolraap is een typische winter groente en alleen verkrijgbaar in de echt koude maanden. Vaak zal je bij een koolraap niet gelijk denken aan een salade, maar ook rauw is deze groente erg lekker. De smaken zijn dan wat aards en ietwat pittig. Zorg wel dat je de koolraap erg klein snijd of raspt als je hem rauw eet, omdat je anders erg je best moet doen met kauwen. De combinatie van deze seizoensgroenten vind ik erg lekker in deze salade van winterpostelein en koolraap. Het bewijst maar weer eens dat je in de winter maanden heel goed een salade kunt eten van wat het land dan te bieden heeft. Daarbij hebben zowel de winterpostelein als de koolraap hele goede voedingswaardes waardoor het ook een heel gezonde salade is.

In de zomer kan je een heerlijke zomerse variant van deze salade maken. Namelijk deze frisse salade van koolrabi en zomerpostelein.

Salade van winterpostelein en koolraap

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 20 minuten

Ingredients

  • 300 gram winterpostelein
  • 1 halve koolraap
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • peper en zout

Instructions

1

Schil de koolraap en rasp met een grove rasp of snijd deze met de keukenmachine in heel dunne plakjes of reepjes.

2

Was de winter postelein goed en laat uitlekken.

3

Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de witte wijnazijn, de agave siroop, de olijfolie en de mosterd goed door elkaar in een apart kommetje en breng op smaak met pzout en peper.

4

Doe de winterpostelein en de koolraap samen met de rozijnen in een slakom en meng goed door elkaar.

5

Voeg de dressing naar smaak toe.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.