Salades

Salade van chinese kool

Salade van Chinese kool met wortel, appel en rozijnen. Een heerlijke vegetarische, makkelijke en gezonde salade.

Chinese kool is een heerlijke koolsoort om rauw te eten. Lekker fris, knapperig en vrij neutraal in smaak. Ik maak dan ook graag een salade van Chinese kool. Afhankelijk van wat je in huis hebt kun je hem zo uitgebreid maken als je wilt. Hier heb ik het recept uitgeschreven van de salade van Chinese kool zoals ik hem het liefste eet, simpel, makkelijk en gezond en met wortel, rozijnen en appel.  Deze salade  kan je heel makkelijk uitbreiden met bijvoorbeeld gerookte kipfilet, walnoten of peer in plaats van appel.

Op zoek naar meer lekkere en gezonde salades? Probeer dan ook eens deze spinazie salade met gegrilde venkel en grapefruit.

Salade van chinese kool

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 0 minuten

Ingrediënten

  • 1 chinese kool
  • 1 biologische citroen
  • 2 grote wortels
  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • bosje krul peterselie
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout

Instructies

1

Snijd de Chinese kool in zeer smalle reepjes.

2

Haal de wortel door de spirelli groentesnijder of rasp ze op de grove rasp.

3

Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in dunne reepjes.

4

Snijd de rode ui in heel dunne ringetjes.

5

Hak de peterselie fijn.

6

Voeg alles samen met de rozijnen in een kom en meng goed door elkaar.

7

Pers de citroen uit.

8

Maak van het citroensap, de yoghurt, mosterd en mayonaise een dressing en breng op smaak met peper en zout.

9

Voeg naar smaak toe aan de salade en meng goed door.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.