Salade met raapstelen

24 april 2022 (Laatst bijgewerkt: 8 mei 2023)
Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.

Salade met raapstelen

Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.

Raapstelen

Raapstelen zijn een bladgroente van het voorjaar. Mooi groen, knapperig met vaak een beetje pit. Raapstelen zijn van maart tot juni verkrijgbaar en zijn heel geschikt om rauw te eten, te wokken, te stoven of te verwerken in een lente stamppot. Raapstelen bevatten veel ijzer en vitamine C, deze salade met raapstelen is dus een goede immuun booster. Zoete punt paprika zit namelijk ook vol vitamine C. Raapstelen hebben vele bijnamen zoals bladmoes, kelen of keeltjes. Wist je dat raapsteel het bladgroen van meiknollen is?

Salade met raapstelen presenteren

Deze salade leent zich erg goed om op een mooie platte schaal te serveren. Zo zie je goed de mooie bladeren van de raapstelen en de mooie ronde vorm van de punt paprika’s. Kies bijvoorbeeld een schaal zoals deze.

Meer vegetarische recepten met raapstelen

Ben je naast deze salade met raapsteel op zoek naar meer raapsteel recepten? Probeer dan ook eens deze vegetarische pasta met raapstelen, deze pesto van raapsteel of deze risotto van raapsteel, pompoen en andijvie.

Benodigde keukenmaterialen voor raapstelen salade

Koekenpan
Saladeschaal
Koksmes

Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.

Salade met raapstelen

Anna Kaptein
Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 170 gram raapstelen
  • 1 stuk grote puntpaprika
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 1 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel augurkenvocht

Instructies
 

  • Was de raapstelen goed en snijd ze daarna in drieën.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Was de puntpaprika en snij in ringen. Verwijder voorzichtig de zaden en de draden uit de ringen.
  • Maak van de yoghurt, de mayonaise en de mosterd een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Meng de raapstelen en de paprika met de dressing (naar smaak) en verdeel over een salade schaal.
  • Bestrooi met de pijnboompitjes en knip het tuinkers af en verdeel ook over de salade met raapstelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.