Romanesco quiche met tomaatjes en mozzarella

20 januari 2023 (Laatst bijgewerkt: 4 april 2023)
vegetarische quiche recept met romanesco, tomaat en mozzarella. Heerlijk als vegetarisch avondeten.

Romanesco quiche met tomaatjes en mozzarella

Een kleurrijke vegetarische romanesco quiche met geroosterde romanesco, gemarineerde tomaatjes en mozzarella. Een heerlijke vegetarische quiche recept, ideaal als avondeten.

Romanesco wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd, omdat het veel weg heeft van de bloemkool. Romaneso is groen van kleur en heeft zijn naam te danken aan de eerste beschrijving in Italië, namelijk ‘broccolo romanesco’, oftewel broccoli van Rome. Het is een prachtige groente om te zien en wordt daarom ook vaak decoratief gebruikt. Maar alleen decoratief vinden wij zonde, het is namelijk een heerlijke groente. In dit recept van romanesco quiche met tomaatje en mozzarella gebruiken we de mooie torentjes van de romanesco. We verdelen ze namelijk in losse roosjes en roosteren deze vooraf in de oven. Zo komt de smaak van de romanesco als beste naar boven. Daarna verweken we de romanesco samen met de gemarineerde tomaatjes en de mozzarella tot een heerlijke vegetarische quiche.

Welke quiche vorm voor quiche met romanesco?

Deze quiche met romanesco kun je prima maken in een springvorm van 24 cm zoals deze. Zelf maak ik hartige taarten of quiches altijd in zogenaamde quiche vormen zoals deze. Je kunt de bodem er namelijk heel handig onder vandaan halen en je romanesco quiche krijgt een mooi ribbel randje.

Vegetarische recepten met romanesco

Ben je na het maken van deze romanesco quiche op zoek naar meer vegetarische recepten met romanesco? Probeer dan ook eens deze romanesco uit de oven met miso en zoete aardappelpuree of deze vegetarische kerriesaus met romanesco, paprika en wortel.

Benodigde keukenmaterialen voor romanesco quiche met tomaatjes

Quiche vorm
Mengkom
Blindbak bonen
Koekenpan

vegetarische quiche recept met romanesco, tomaat en mozzarella. Heerlijk als vegetarisch avondeten.

Romanesco quiche met tomaatjes en mozzarella

Anna Kaptein
Een kleurrijke vegetarische romanesco quiche met geroosterde romanesco, gemarineerde tomaatjes en mozzarella. Een heerlijke vegetarische quiche recept, ideaal als avondeten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk romanesco
  • 90 gram gemarineerde tomaatjes
  • 1 bol mozzarella 4
  • 4 stuks eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 scheutje melk
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 klontje roomboter
  • bloem
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de romanesco in kleine roosjes en was deze goed.
  • Doe de roosjes romanesco in een ovenschaal, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout.
  • Rooster de romenasco 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Beboter ondertussen een quiche vorm met boter en bestuif met wat bloem. Rol het bladerdeeg een beetje uit en verdeel over de quiche vorm.
  • Verdeel de geroosterde romanesco over de quiche bodem.
  • Snij de gemarineerde tomaatjes in tweeen en verdeel ook over de quiche.
  • Klop de eieren samen met het scheutje melk goed oor elkaar. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Verdeel het eimengsel over de romanesco quiche, zorg dat alles goed bedekt is.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel als laatste over de quiche.
  • Bak de romanesco quiche 25 minuten in de oven totdat de korst mooi goudbruin is, de mozzarella is gesmolten en het ei is gestold.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra
.

Een kleurrijke vegetarische romanesco quiche met geroosterde romanesco, gemarineerde tomaatjes en mozzarella. Een heerlijke vegetarische quiche recept, ideaal als avondeten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.