Rauwkost salade van rammenas en wortel

Een heerlijke frisse en licht pittige rauwkost salade van rammenas en wortel. De rammenas is een bijzondere knolgroente die nauw verwant is aan de radijs, rettich en daikon. Een gezond e salade die je goed kunt eten als bijgerecht, als lunch of als lichte maaltijd.

Rauwkost salade van rammenas en wortel

Een heerlijke frisse en licht pittige rauwkost salade van rammenas en wortel. De rammenas is een bijzondere knolgroente die nauw verwant is aan de radijs, rettich en daikon.

Rauwkost salades vind ik echt ideaal. Een heerlijke salade waarbij je tegelijkertijd lekker veel groenten binnen krijgt. Een rauwkost salade met rammenas, radijs of rettich vind ik helemaal lekker, omdat deze zo’n heerlijke pittige smaak mee geven aan een salade. Heb je nou nog andere groenten in huis die ook lekker zijn als rauwkost, voeg deze dan gerust toen aan deze salade.

Wanneer een rauwkost salade?

Een rauwkost salade van rammenas en wortel is een heerlijke aanvulling op het avondeten. Als frisse tegenhanger en aanvulling op je groenten. Een rauwkost salade is ook bij uitstek geschikt als lichte lunch. Ook makkelijk voor te bereiden en mee te nemen. Je kunt er brood bij eten als je er een wat stevigere maaltijd of lunch van wilt maken.

Salade recepten

Salades zijn er in zoveel soorten en maten en met zoveel verschillende ingrediënten. Ik maak het liefste salades op basis van groenten. Zoals deze rode kool salade of deze venkel salade met appel, olijven en geitenkaas. Ook met rauwkost salades kun je erg goed variëren. Lekkere recepten hiervoor zijn deze salade van postelein en koolraap of deze salade van Chinese kool.

Rauwkost salade van rammenas en wortel

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 5 minuten Total Time: 25 minuten

Ingredients

  • 1 rammenas
  • 3 middel grote wortels
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 60 gram gemengde blad sla
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Instructions

1

Schil de rammenas en de wortel.

2

Rasp beide met een grove rasp.

3

Maak van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.

4

Meng de geraspte wortel en rammenas met de yoghurt dressing.

5

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

6

Voeg de kappertjes en rozijnen toe aan de salade.

7

Was de sla en voeg ook toe.

8

Bestrooi de salade met de pijnboompitjes en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.