Pruimen plaattaart

30 juli 2017 (Laatst bijgewerkt: 10 april 2023)
pruimen plaattaart, pruimen, zondagbakdag, bakken, kokosbloesemsuiker, fruit, biologisch, recept, makkelijk, pruimen recept

Pruimen plaattaart

Een heerlijke zoet zure pruimen plaattaart bomvol pruimen. Het ideale en makkelijke pruimen recept waar je veel pruimen in kunt verwerken.

Het is weer pruimentijd! En daarom ook tijd voor een pruimen recept. Ik ben gek op plaattaarten, dus vandaar dit recept voor een pruimen plaattaart. Super makkelijk en super lekker. Als je onverwachts gasten krijgt en je hebt niks in huis dan heb je heel snel deze heerlijke pruimen plaattaart gemaakt. En als je geen pruimen in huis hebt kun je ook ander fruit gebruiken. Bijvoorbeeld frambozen. Als de markt bijna over is kan je voor een paar euro heel veel vers fruit kopen. Hier maak ik dan graag jam van of een frambozen plaattaart.

Keukenhulp voor het maken van plaattaart van pruimen

Het recept van deze pruimen plaattaart is niet heel moeilijk of langdradig. De belangrijkste keukenhulp die je nodig hebt is een handmixer zoals deze of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (mijn favoriet!).

Pruimen recepten

Heb je na het maken van deze pruimen plaattaart nog steeds pruimen over, maak de rest van de pruimen dan in door er deze pruimen chutney van te maken. Of bak nog een keer wat lekkers en maak deze pruimen appel flappen.

Benodigde keukenmaterialen voor het maken van pruimen plaattaart

Mengkom
Bolzeef
Handmixer of keukenmachine
Springvorm

pruimen plaattaart, pruimen, zondagbakdag, bakken, kokosbloesemsuiker, fruit, biologisch, recept, makkelijk, pruimen recept

Pruimen plaattaart

Anna Kaptein
Een heerlijke zoet zure pruimen plaattaart bomvol pruimen. Het ideale en makkelijke pruimen recept waar je veel pruimen in kunt verwerken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bakken
Porties 8 stukken

Ingrediënten
  

  • 500 gram rijpe pruimen
  • 150 gram mascarpone
  • 50 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 3 stuks eieren
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pruimen en snijd ze in vieren. Verwijder de pitten.
  • Vet een vierkante lage ovenschaal of taartvorm in (rond kan ook).
  • Verdeel de pruimenstukjes over de bodem van de schaal.
  • Klop in een kom met een handmixer of keukenmachine de bloem, mascarpone, melk, eieren, kokosbloesemsuiker en zout tot een luchtig beslag.
  • Schenk het beslag over de pruimen heen en bak in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
  • Warm deze pruimen plaattaart serveren is het aller lekkerste!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Ellen
    2 augustus 2017 at 21:55

    De pruimenplaattaart is door 4 mensen gegeten. Compliment. Makkelijk. Niet zo veel ingrediënten. Op kamertemperatuur ook zeer smakelijk. Een aanrader.

    • Reageer
      Anna
      4 augustus 2017 at 15:30

      Leuk zeg:) ik denk dat ik hem van het weekend ook weer maak….ik heb nog pruimen over.

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.