Hapjes/ Lunch

Mini pizza’s met aardpeer en artisjok

Mini pizza's met aardpeer en artisjok. Heerlijk als hapje voor bij de borrel of tijdens een picknick. Een lekker vegetarisch recept met de vergeten groente aardpeer.

Mini pizza’s met aardpeer en artisjok

Mini pizza’s met aardpeer en artisjok. Heerlijk als hapje bij de borrel of tijdens een picknick of lunch. Een lekker vegetarisch recept met de vergeten groente aardpeer.

Mini’s pizza’s maken is net zo veel werk als een gewone pizza, maar ziet er altijd veel feestelijker en aantrekkelijker uit. Zeker als hapje voor bij de borrel of als onderdeel van een lunch of picknick zijn mini’s pizza’s super makkelijk. Deze combinatie van aardpeer, artisjok en kappertjes is verrassend lekker.

Aardpeer (topinamboer)

Aardpeer, ook wel topinamboer genaamd, is nog een zogeheten vergeten groente. De aardperen die we eten zijn de wortelknollen van de plant, die onder de grond groeien als aardappels. je kunt aardperen, als ze niet te oud zijn, ook heel goed rauw eten. Het heeft een milde ietwat zoetige en nootachtige smaak.

Pizza bodem

Het recept voor het maken van een goede pizza bodem beschrijf ik hier uitgebreid. Mocht je nou weinig tijd hebben of voor makkelijk willen gaan dan kun je ook een kant en klare pizza bodem gebruiken. De pizza’s kun je prima in de gewone oven afbakken. Wil je echter een echte krokante pizzabodem zoals je die krijgt vanuit een houtoven? Probeer dan eens deze pizzasteen. Dit is een steen die je ruim van tevoren in de oven plaatst en goed warm laat worden. Hierop bak je dan vervolgens de pizza’s. Dit imiteert de houtoven vrij goed.

Op zoek naar meer recepten voor bij de borrel?

Probeer dan ook eens deze gevulde champignons met notengehakt of deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons.

Mini pizza's met aardpeer en artisjok

By Anna Kaptein Serves: 12 stuks
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • Pizzadeeg (gekocht of zie recept in intro)
  • 3-4 artisjokharten
  • 150 gram aardpeer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 50 gram kappertjes
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Maak het pizza deeg volgens de link in bovenstaande tekst of gebruik een kant en klare pizza bodem.

3

Schil de aardperen en schaaf ze met de kaasschaaf of dunschiller in heel dunne plakjes.

4

Maak van de olijfolie, de uitgeperste knoflook, peper en zout een marinade en leg hier de plakjes aardpeer in. Laat ze hierin minimaal 30 minuten marineren.

5

Snijd de artisjokharten in kwarten.

6

Rol het pizzadeeg uit. Steek met een ronde vorm rondjes uit het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Bestrijk de rondjes deeg met de tomatensaus.

8

Haal de plakjes aardpeer uit de marinade en verdeel over de deeg rondjes.

9

Verdeel daarna ook de artisjok en de kappertjes over de mini pizza's.

10

Verkruimel als laatste de geitenkaas over de pizza's.

11

Bak de mini pizza's in 15 - 17 minuten af tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.