Bakken/ Kerst/ Zondag bakdag

Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap

Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap. Een heerlijk feestelijk en winters dessert wat prachtig zal staan op de kerst tafel.

Deze pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap is super lekker en heel feestelijk! Een mooi dessert om je kerst diner mee te af te sluiten. Pavlova’s, in welke vorm dan ook, vallen altijd goed in de smaak. Ook deze winterse pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap is een heerlijke combinatie. Door de zoete pavlova, de kruidige stoofperen en de wat zuurdere bessensap. Wil je liever dat iedereen zijn eigen dessert heeft in plaats van één groot dessert waaruit je porties snijd? Maak dan in plaats van één grote pavlova een aantal mini pavlova’s en zet op elke mini pavlova 1 stoofpeertje.

Maak de stoofpeertjes volgens dit recept van Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Je kunt voor dit recept elk soort stoofperen gebruiken die je wilt.

Pavlova met stoofpeertjes en rode bessensap

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 grote pavlova
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 2 uur

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • mespunt zout
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • ingrediënten stoofpeertjes (zie link in tekst)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.

3

Voeg de fijne kristalsuiker en het zout toe. Klop de eiwitten stijf tot het glanst. Voeg als laatste ook de maizena toe en klop dit er ook goed door.

4

Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede.

5

Schep het eiwit in de cirkel en verdeel dit goed zodat het een platte ronde cirkel van eiwit wordt.

6

Bak in het midden van de oven op 140 graden in 2 uur gaar. Zet de oven daarna uit en laat de oven nog voor één uur dicht. Haal daarna de pavlova eruit en laat helemaal afkoelen.

7

Maak ondertussen de stoofpeertjes volgens het recept via de link in bovenstaande tekst. Laat de stoofpeertjes en de rode bessensap daarna ook helemaal afkoelen.

8

Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker stijf.

9

Schep de slagroom op de pavlova en verdeel over de bovenkant.

10

Schep voorzichtig 3 a 4 eetlepels van de rode bessensap (waar de stoofpeertjes in zijn gestoofd) over de pavlova heen zodat het mooi over heel de pavlova heen druipt.

11

Verdeel de stoofpeertjes over de pavlova. (niet meer dan 3 tot 5 stuks, anders zakt de pavlova helemaal in)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.