Hoofdgerechten met vlees of vis

Pasta met groene asperges en gepocheerd ei

Een heerlijk en verrassend pasta recept, deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Met geroosterde groene asperges, uitgebakken spekjes en een heerlijk zacht gepocheerd ei.

Pasta met groene asperges en gepocheerd ei

Een heerlijk en verrassend pasta recept, deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Met geroosterde groene asperges, uitgebakken spekjes en een heerlijk zacht gepocheerd ei.

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de site van Andrea Janssen, bij Andrea Janssen. Een heerlijke foodblog met een gigantische database vol lekkere recepten. Vrijwel voor elke gelegenheid kun je hier iets lekkers vinden, geïllustreerd met prachtige foto’s. Want naast hobbykok is Andrea fotograaf, een perfecte combinatie. Ik koos haar recept van spaghetti met asperges, ham en gepocheerd ei en gaf hier mijn eigen draai aan. In plaats van witte asperges gebruikte ik de fantastische groene asperges die ik roosterde in de oven. De ham blokjes werden vervangen door krokant gebakken spekjes en de spaghetti werd tagliatelle. Het gepocheerde ei maakt het gerecht helemaal af. Als je het zachte gepocheerde ei opensnijd druipt het ei geel door je pasta heen, wat een zorgt voor een heerlijke smeuïgheid.

Meer recepten met groene asperges

De groene asperges zijn wellicht iets minder bekend dan de klassieke witte, maar zeker niet minder lekker. Naast deze heerlijke pasta met groene asperges en gepocheerd ei zijn er nog meer lekkere recepten mee te maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze salade met geroosterde groene asperges of deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas.

Pasta met groene asperges en gepocheerd ei

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 400 gram groene asperges
  • 200 gram biologische spekjes
  • 250 gram tagliatelle
  • citroenrasp van de schil van een halve bio citroen
  • 3 eieren
  • 1 knoflook teentje uitgeperst met de knoflookpers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml azijn
  • 900 ml water

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af.

3

Maak een marinade van het citroenrasp, 2 eetlepels olijfolie , peper en zout en het uitgeperste knoflooktentje.

4

Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de marinade.

5

Rooster de asperges in 15 - 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.

6

Zet een kleine pan met het water en de azijn op en breng aan de kook. Zet het vuur gelijk uit als het water kookt.

7

Breek een ei in een soeplepel en laat voorzichtig in het water zakken.

8

Laat het ei 4 minuten pocheren. Haal daarna het ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en doe in een bakje met koud water.

9

Breng het water weer opnieuw aan de kook en herhaal het proces met de rest van de eieren.

10

Bak de spekjes uit totdat ze lekker krokant zijn.

11

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

12

Snijd de geroosterde groene asperges in stukjes van ongeveer 3 cm.

13

Warm de gepocheerde eieren 1 minuut op in een bakje met warm water uit de kraan.

14

Meng de geroosterde asperges, 1 eetlepel olijfolie en de uitgebakken spekjes door de tagliatelle.

15

Verdeel de pasta met groene asperges over de borden.

16

Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water en dep droog met een keukenpapiertje en leg bovenop de pasta met groene asperges.

17

Breng op smaak met een snufje zout en en peper en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.