Vegetarische hoofdgerechten

Ovenpasta met groene kool en prei

Een heerlijke ovenschotel, deze ovenpasta met groene kool en prei. Een lekker en makkelijk vegetarische hoofdgerecht voor een doordeweekse dag.

Ovenpasta met groene kool en prei

Een heerlijke ovenschotel, deze ovenpasta met groene kool en prei. Een lekker en makkelijk vegetarische hoofdgerecht.

Groene kool of savooiekool is een prachtige koolsoort met geribbelde bladeren. Helaas is de groene kool niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Bij groenteboeren, op de markt of bij natuurvoedingswinkels maak je de meeste kans. Savooiekool is een echte winterkool die ik dan ook graag in de koude maanden klaar maak. Een erg populaire ovenschotel is deze ovenschotel met savooiekool en gehakt. Als vegetarische variant is deze ovenpasta met groene kool en prei echt heerlijk! Een makkelijk en snel vegetarisch hoofdgerecht wat je erg goed van te voren kunt klaar maken. Vlak voor het eten haal je de schotel uit de oven en schuif je hem de oven in.

Meer vegetarische ovenschotels?

Ovenschotels en ovenpasta’s zijn favoriet! Het liefste ook vegetarisch. Naast deze ovenpasta zijn deze bieten lasagne met wortel en deze ovenschotel met pastinaak en linzen echt aanraders! Beide heerlijke recepten, echt comfortfood voor tijdens de koudere maanden.

Ovenpasta met groene kool en prei

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 1/2 savooiekool / groene kool
  • 1 prei
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 300 gram penne (pasta)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snijd de prei in ringen en was goed.

3

Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie op het vuur.

4

Voeg de prei en de kerrie toe en fruit een paar minuten aan. Snipper de knoflook en voeg deze ook toe.

5

Snijd de groene kool / savooiekool in hele dunne reepjes en was goed.

6

Voeg de slagroom en de mosterd toe aan de prei en roer goed door.

7

Voeg daarna ook de groene kool toe en roer weer goed door.

8

Zet het vuur laag en doe de deksel op de wok. Laat de groene kool en de prei 20 minuten zachtjes stoven.

9

Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.

10

Voeg als laatste de pasta toe aan het koolmengsel en roer goed door.

11

Breng op smaak met zout en peper.

12

Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de kaas en daarna met de pompoenpitten.

13

Zet de ovenschaal in de oven en bak in 25 minuten tot er een mooi goudbruin korstje op zit.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.