Ingelegde meiraap

Heerlijke zoetzure en knapperige ingelegde meiraap. Een snel recept zodat je binnen een half uur ingelegde meiraap kunt eten.

Ingelegde meiraap

Heerlijke zoetzure en knapperige ingelegde meiraap. Een snel recept zodat je binnen een half uur je ingelegde meiraap kunt eten of gebruiken.

Meiraap is een fris ietwat pittig knolletje. Heerlijk om rauw te eten en heel geschikt om in te leggen. Je kunt de meiraap op een snelle manier inleggen volgens dit recept. De ingelegde meiraap kan je dan gelijk gebruiken of eten. Wil je meiraap echt inmaken zodat je er op een later moment van kunt eten? Doe ze dan met het inmaak vocht in een weckpot en bewaar deze.
De smaken worden dan nog intenser.

Meiraap in dunne plakjes snijden

Voor ingelegde meiraap kun je de meirapen het beste in dunne gelijkmatige plakjes snijden. Als je de plakjes te dik laat zijn ze minder snel klaar en zijn ze harder. Het snijden van de meiraap in dunne plakjes kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne plakken kunt snijden.

Groenten inmaken

Naast ingelegde meiraap maak ik ook regelmatig deze zoetzure ingemaakte bietjes of deze zoetzure ingemaakte komkommer. Dit zijn inmaak recepten om langer te bewaren. Van de komkommer kun je ook een snelle variant maken door onderstaande stappen te volgen. Bij de bietjes is dit wat lastiger omdat ze dan nog rauw zijn, maar bij echt dunne plakjes kan dit ook prima.

De benodigde keukenmaterialen voor dit recept:
Weckpotten (alleen als je ze langer wilt bewaren)
Mandoline of
Keukenmachine

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Ingelegde meiraap

By Anna Kaptein Serves: 4 kleine meiraapjes (of 1 middel grote pot)
Prep Time: 25 minuten Cooking Time: 5 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 4 kleine meirapen
  • 250 ml water
  • 150 ml azijn
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 laurierblad

Instructions

1

Schil de meirapen. Snijd daarna de meirapen in dunne plakjes. Doe dit het liefste met een mandoline of keukenmachine zodat ze mooi gelijkmatig worden. Heb je dit niet gebruik dan een heel scherp mes.

2

Doe het water, de azijn, de suiker, de peperkorrels en het mosterdzaad in een steelpannetje en zet op het vuur.

3

Laat langzaam warm worden en roer af en toe tot de suiker gesmolten is.

4

Zet het vuur uit als het bijna kookt.

5

Doe de plakjes meiraap in het vocht en laat ze minimaal 25 minuten hierin staan.

6

Daarna is de ingelegde meiraap klaar voor gebruik. Wil je het gedeeltelijk bewaren? Dat kan in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.