Crumble is een van mijn lievelings toetjes! Zo’n heerlijk warm knapperig korstje van havermout met een zachte en ietwat zurige fruit vulling is echt perfect. Als je er dan nog vanille-ijs bij serveert ben ik helemaal blij. Crumble is dan ook het lekkerste om te maken met de wat zuurdere fruitsoorten zoals pruimen, appels of zoals deze met rabarber. Maar omdat we nu in het appel seizoen zitten en Sinterklaas weer in het land is, heb ik dit keer een havermout speculaas crumble van appel gemaakt. Helemaal passend voor de tijd van het jaar en weer net zo lekker!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in parten. Snijd de parten vervolgens in dunne appel partjes. Doe de appel partjes in een pan. Voeg de honing, het water, de speculaaskruiden en het kaneel toe. Stoof 5 minuutjes op middelhoog vuur. Weeg de bloem, de havermout, de suiker en de boter af. Doe alles samen in een mengkom en voeg een snufje zout toe. Meng goed met je handen, kneed het tot je een grof deegmengsel hebt. Verdeel de gestoofde appel over één grote ovenschaal of over 6 - 8 kleinere ovenschaaltjes. Kruimel het deegmengsel over de appel in de ovenschaal. Strooi tot slot het amandelschaafsel over het deeg. Bak in het midden van de oven in 20 minuten knapperig en gaar. Serveer met vanille ijs of kwark.Havermout speculaas crumble met appel
Ingrediënten
Instructies
No Comments