Hartige taart met groene asperges

15 mei 2020 (Laatst bijgewerkt: 8 mei 2023)
Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.

Hartige taart met groene asperges

Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.

Groene asperges

Het groene goud! Naast de klassieke witte asperges zijn de groene asperges net zo lekker, of zelfs misschien lekkerder. Naast het kleur verschil van beide asperges groeien ze ook anders. Waar witte asperges juist onder de grond groeien, doen de groene asperges dit juist boven de grond. Ook de bereidingswijze verschilt vaak. Groene asperges hoef je meestal niet te schillen en zijn ook gegrild, geroosterd of gebakken erg lekker. Bij witte asperges is de klassieke wijze van de asperges koken of stomen in de oven, zoals bij dit recept van witte asperges in folie, of sous vide gegaard, zoals bij deze recepten, eigenlijk het allerlekkerst.

Groene asperges roosteren voor door de hartige taart

Een hartige taart of quiche met groene asperges is een heerlijke manier om je groene asperges te bereiden. In dit recept rooster ik de asperges in de oven, wat niet alleen makkelijk, maar ook erg lekker is. In plaats van roosteren is het ook erg lekker de asperges te grillen op de grill of de BBQ. Vervolgens is het nog maar weinig werk om van de geroosterde of gegrilde asperges een hartige taart te maken.

Welke quiche vorm gebruiken?

Deze hartige taart met groene asperges kun je prima maken in een springvorm van 24 cm zoals deze. Zelf maak ik hartige taarten of quiches altijd in zogenaamde quiche vormen zoals deze. Je kunt de bodem er namelijk heel handige onder vandaan halen en je hartige taart krijgt een mooi ribbel randje.

Benodigde keukenmaterialen voor hartige taart met groene asperges

Bakkwastje
Quiche vorm
Mengkom
Garde
Blindbak bonen

Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.

Hartige taart met groene asperges

Anna Kaptein
Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gram groene asperges
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de onderkanten van de groene asperges en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng het citroenrasp door de olijfolie en besprenkel over de groene asperges.
  • Bestrooi met wat peper en zout en rooster in 15 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Zet vervolgens tot gebruik apart.
  • Vet ondertussen een quiche vorm of springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Leg hier een vel bakpapier op en doe hier blind bak bonen of gewone droge bonen in.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven. Haal de bodem eruit en laat iets afkoelen.
  • Breek ondertussen de eieren in een kom. Verkruimel de geitenkaas en voeg samen met de slagroom toe. Kluts goed met een garde door elkaar.
  • Giet het eier- en geitenkaas mengsel in de quiche vorm. Verdeel vervolgens de groene asperges in een waaiervorm over de quiche en bak in ongeveer 25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
  • Serveer de hartige taart met groene asperges.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.