Courgette uit de sous vide
Boterzachte courgette uit de sous vide met verse dragon, mozzarella en pijnboompitjes. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht uit de sous vide.
Courgette
Courgette is een hele geschikte groente om te garen in de sous vide. Omdat een courgette vrij zacht vruchtvlees heeft, kan het al snel gebeuren dat je de courgette te gaar of te papperig bakt of kookt. Door de courgette te garen in de sous vide op een lage temperatuur gebeurt dit niet. De structuur en de smaak van de courgette blijft heel mooi behouden. Probeer het liefste voor dit recept wat kleine courgettes te pakken te krijgen. Kleine courgettes hebben namelijk meer smaak dan grote courgettes.
Meer weten over sous vide koken?
Mocht je meer willen weten over sous vide koken, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.
Geen sous vide?
Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze courgettes uit de sous vide toch graag namaken? Doe de courgettes dan in een ovenschaal, besprenkel met de marinade en dek de ovenschaal af met aluminium folie. Verwarm de oven voor op 85 graden en gaar de courgettes gedurende een uur in de oven.
Op zoek naar meer sous vide recepten voor groenten?
Op zoek naar meer sous vide groenten bereidingen? Probeer dan ook eens deze sous vide gegaarde rode kool met balsamico of deze schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij.
Benodigde keuken materialen voor dit recept:
– sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
– sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
– vaccumeer zakken (en vaccumeermachine) of hersluitbare diepvrieszakken
– koekenpan
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Was je courgettes en snijd ze in kwarten. Pluk de blaadjes dragon van de steeltjes. Schil het teentje knoflook en snijd in plakjes. Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water. Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen. Maak van 2 eetlepel olijfolie, de plakjes knoflook en de blaadjes dragon een marinade. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgettes over twee vacuüm- of hersluitbare diepvries zakken. Probeer de courgette in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Verdeel als laatste ook de marinade over de courgette in de zakken. Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet. Stel de timer in op 1 uur. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet een mooie grote platte schaal klaar. Haal na 1 uur de courgette voorzichtig uit de zakken en vang het vocht in een kommetje op. Verdeel de courgette over de schaal met de snijkant naar boven. Besprenkel het kookvocht met de dragon en de knoflook over de courgettes. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de courgette. Strooi als laatste de pijnboompitjes over de courgette en serveer de courgette uit de sous vide.Courgette uit de sous vide
Ingredients
Instructions
Geen reacties