Bruschetta met champignons

27 maart 2020 (Laatst bijgewerkt: 2 januari 2023)
Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.

Bruschetta met champignons

Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.

Deze maand mocht ik, in het kader van de foodblogswap, een recept uitproberen van Simone van Foodquotes. Simone haar passie voor voeding en gezond eten heeft ze omgezet in een prachtige website en haar eigen onderneming. Op haar website kan je recepten terugvinden voor alle momenten van de dag en allerlei gelegenheden. Ook het koken met de airfryer komt uitgebreid aan bod. Van haar recepten maakte ik de gemarineerde champignons, waar ik vervolgens mijn eigen draai aan gaf door er bruschetta van gemarineerde champignons van te maken.

Bruschetta met gemarineerde champignons

Bruschetta kent zijn oorsprong in Italië en komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat geroosterd op kolen betekent. Bruschetta is dan ook geroosterd brood wat is besprenkeld met olijfolie en is ingesmeerd met knoflook. Inmiddels wordt met de term bruschetta het geroosterde brood met het beleg bedoeld. Zoals in dit recept de bruschetta MET gemarineerde champignons. Inmiddels zijn er vele heerlijke soorten toppings voor bruschetta’s te bedenken, waarvan de meest bekende variaties toch wel met tomaat en mozzarella of met gemarineerde champignons.

Champignons schoonmaken voor de bruschetta’s

Voordat je de champignons gaat snijden en bakken voor de bruschetta’s met champignons, is het belangrijk dat je ze even schoon borstelt met een champignon borstel zoals deze. Op champignons zit vaak nog een restje aarde wat je wilt verwijderen. Dit doe je niet met water, want dan worden de champignons papperig. Borstel ze zachtjes schoon en snijd ze daarna in plakjes voordat je ze gaat bakken.

Bruschetta als voorafje of borrel hapje?

Bruschetta wordt in Nederland meestal gegeten als klein voorafje of als borrel hapje. Zelf vind ik bruschetta’s ook erg leuk om te serveren tijdens een uitgebreide lunch. Champignons zijn sowieso heel erg geschikt om te gebruiken als borrel hapje. Zoals bijvoorbeeld in dit recept van gevulde champignons met notengehakt. Of dit bladerdeeg hapje met palmkool pesto en champignons.

Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.

Bruschetta met champignons

Anna Kaptein
Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 10 bruschetta’s

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 stuk ciabatta
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ciabatta in plakken.
  • Rooster de plakken ciabatta in de broodrooster of oven en leg ze op een schaal.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Pluk de blaadjes van de tijm takjes af.
  • Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignons en de blaadjes tijm toe wanneer de olie goed heet is.
  • Pers de knoflook uit met de knoflook pers en voeg samen met de eetlepel balsamico azijn toe.
  • Bak de champignons in ongeveer 7 minuten op redelijk hoog vuur terwijl je ze regelmatig omschud. Breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de overige eetlepels olijfolie over de geroosterde plakken ciabatta brood.
  • Verdeel daarna het champignon mengsel over de plakken ciabatta brood en serveer de bruschetta's met champignons.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.