Bloemkool koekjes

Makkelijk, lekker, gezond en vegetarisch. Dat zijn deze bloemkool koekjes! Heerlijk als tussendoortje of als bijgerecht. Serveer er een lekkere frisse salade bij en je hebt een ideale lichte maaltijd.

Bloemkool koekjes

Makkelijk, lekker, gezond en vegetarisch. Dat zijn deze bloemkool koekjes! Heerlijk als tussendoortje of als bijgerecht. Serveer er een lekkere frisse salade bij en je hebt een ideale lichte maaltijd.

In de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van Anja’s foodblog. Op Anja’s foodblog kan je tal van heerlijke recepten vinden, voor elke gelegenheid is er wel iets te vinden. Vijf jaar geleden is ze haar blog begonnen nadat ze weer met plezier kon eten én koken. En zie het resultaat! Het recept wat ik heb uitgekozen zijn deze heerlijke broccoli fritters. Met mijn eigen draai én bloemkool in plaats van broccoli zijn deze heerlijke bloemkool koekjes ontstaan. Een heerlijk hartig koekje (zeg gerust KOEK) waarmee je ook je kinderen makkelijk (en zo nodig ook ongemerkt) aan de bloemkool krijgt.

Bloemkool recepten

Met bloemkool kun je zoveel meer dan alleen koken en serveren met een kaassausje. Probeer eens wat nieuws en je zult verrast zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze geroosterde bloemkool quiche met spelt bodem? Of deze makkelijke schotel van bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Of probeer dit recept van Yotam Ottolenghi van vegetarische eiersalade met bloemkool en kerrie. Allemaal vegetarische recepten met bloemkool in de hoofdrol.

Bloemkool koekjes

By Anna Kaptein Serves: 12 stuks
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 25 minuten Total Time: 35 minuten

Ingredients

  • 600 gram bloemkool (staat ongeveer gelijk aan één middelgrote bloemkool)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • halve kop bloem of amandelmeel
  • 50 gram amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en snijd in grove stukken.

3

Pel de ui en de knoflook en snipper in grove stukken.

4

Doe de ui, de knoflook en de bloemkool in de keukenmachine.

5

Voeg ook het ei, de bloem, de kaas, de helft van de amandelen, het zout en de kruiden toe.

6

Mix het geheel in de keukenmachine. Maal het niet te fijn, er mogen gerust nog wat grotere stukjes bloemkool in blijven zitten.

7

Als het geheel nog erg vochtig is voeg je nog wat extra bloem of amandelmeel toe.

8

Maak van het beslag 12 balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat plat. Decoreer met de overgebleven amandelen.

9

Bak de bloemkool koekjes in ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

10

Let op: als ze net warm uit de oven komen zijn ze nog erg breekbaar.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Anja
    30 juni 2020 at 14:06

    Wat een goed idee om bloemkool te gebruiken, lijkt me heerlijk!

    • Reageer
      Anna
      30 juni 2020 at 15:06

      Ja was een lekkere variant! Dank voor de inspiratie, ik had nog wel veel meer recepten van je willen maken!

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.