Bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok

Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.

Bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok

Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.

Mijn moeder maakte vroeger altijd een variatie op dit wokgerecht wat uit een Indiaas kook boekje kwam. Regelmatig maak ik nog diverse varianten op dit recept waarbij de basis vaak hetzelfde is. Namelijk de combinatie van kruiden die gebruik in deze wokschotel. Vaak samen met bloemkool en tomaatjes. De bloemkool is gewoon super lekker met deze kruiden en de tomaatjes zorgen voor de smeuïgheid. Verder kun je gemakkelijk ingrediënten wisselen of toevoegen. Zoals bijvoorbeeld kikkererwten, spinazie of zoete aardappel.

Makkelijke eenpans recepten

Dit soort recepten uit de wok, bomvol smaak en met seizoensgroenten vind ik echt ideaal. Lekker, makkelijk en gezond. Vaak maak ik zelfs een dubbele hoeveelheid zodat we de dag erna ook nog van kunnen eten. Zeker gerechten met zoveel kruiden smaken vaak de dag erna nog lekkerder, omdat de smaken er dan goed in kunnen trekken. Andere aanraders uit de wok, naast deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok, zijn bijvoorbeeld deze roer gebakken Chinese kool met kerrie en cashewnoten of deze roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel.

Bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 25 minuten

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • halve kilo vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructions

1

Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Zet in een pan met water en een snufje zout op en kook in 10 - 15 minuten net beetgaar. Giet af en zet apart.

2

Verdeel de bloemkool in roosjes en was goed.

3

Blancheer de bloemkool roosjes in kokend water in 5 minuten tot ze ook net beetgaar zijn. Giet af en zet apart.

4

Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.

5

Snipper de ui en voeg toe aan de wok als de olie heet is.

6

Voeg ook alle kruiden toe en laat het geheel een paar minuten aanfruiten terwijl je regelmatig roert.

7

Snipper de knoflook en voeg in de laatste minuut toe.

8

Voeg de aardappel stukjes en de bloemkool roosjes toe en roer alles goed door terwijl je het goed warm laat worden.

9

Was de cherry tomaatjes en halveer ze. Voeg ze in de laatste minuut ook toe aan de wok en roer goed door.

10

Breng op smaak met wat zout en knijp de halve citroen uit boven de wok.

11

Serveer de bloemkool, aardappelen en tomaatjes uit de wok wanneer alles goed warm is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.