Bietensoep met prei en room van geitenkaas

Bietensoep met prei en room van geitenkaas. een heerlijke gezond en vegetarisch recept. Heel makkelijk om te makken en ideaal als lunch, voorgerecht of lichte maaltijd soep

Bietensoep met prei en room van geitenkaas

Een kleurrijke vegetarische bietensoep met prei en room van geitenkaas. Een gezonde en voedzame soep bomvol smaak en groenten.

Deze bietensoep met prei en room van geitenkaas is echt een van mijn favoriete soepen. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soep liefhebber. Maar omdat ze bij mij thuis wel erg graag soep eten en het ook de perfecte manier is om mijn dochtertjes groenten te laten eten, maak ik het toch met enige regelmaat. En dan vind ik zelf deze variant van bietensoep erg lekker.
Omdat deze vegetarische bietensoep van prei en room van geitenkaas vrijwel alles in zich heeft waar een goede soep bij mij aan moet voldoen. Hij is redelijk stevig, vult goed, is gezond en smaakt zoetig en tegelijkertijd pittig door het venkelzaad en de room van geitenkaas. Naast deze bietensoep heb ik nog een soep recept die aan deze criteria voldoet, namelijk deze pompoensoep met gember en kokos.

Benodigde keuken materialen:
Handmixer
Staafmixer
Knoflookpers
Pan met dikke bodem (deze gebruik ik het liefste)
– Ruime pan


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Bietensoep met prei en room van geitenkaas

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 1 kg bieten
  • 1 prei
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions

1

Zet een ruime pan met water en wat zout op en breng aan de kook.

2

Schil de bieten en snijd in grove stukken. Voeg de bieten toe aan het kokende water en laat ze 40 minuten zachtjes gaar koken.

3

Mix met een garde of handmixer de geitenkaas en de crème fraîche goed door elkaar. Pers 1 teentje knoflook met een knoflookpers uit en voeg ook toe. Breng verder op smaak met wat peper en zet even apart.

4

Snijd de prei in ringen en was goed.

5

Zet een ruime pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.

6

Voeg de prei toe wanneer de olie heet is en zet het vuur lager.

7

Voeg daarna het venkelzaad en het tweede teentje geperste knoflook toe en roer steeds even door.

8

Als de bieten gaar zijn giet je ze af en voeg je de bieten toe. Roer weer goed door.

9

Voeg als laatste het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes door koken.

10

Pureer de bietensoep met een staafmixer en breng zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.

11

Serveer de bietensoep met de room van geitenkaas.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.