Bieten salade met zure haring en appel

Bieten salade met zure haring en appel

Bieten salade met zure haring en appel

Deze prachtige rode bieten salade met zure haring en appel is een niet alleen een feest om naar te kijken, maar ook heerlijk qua smaak. Met bleekselderij, kappertjes, radijs en mierikswortel.

Bieten salade met haring is lekker, maar bieten salade met zure haring is wat mij betreft nog lekkerder! Zure haring is haring die is ingelegd in azijn en kruiden. Hierdoor krijgt de haring ook deze smaken mee wat heerlijk samen gaat met de zoetige rode biet en appel en de pittige mierikswortel. Zure haring kan je vinden in het koelvak van je supermarkt, bij de vis. Snijd de zure haring met een heel scherp mes zoals deze in langwerpige repen, omdat het wat lastiger te snijden is.

Bieten in blokjes snijden

Voor deze bieten salade met zure haring is het het lekkerste om de rode biet in kleine blokjes te snijden van ongeveer 1 x 1 cm. Dit kan makkelijk met de hand met een scherp mes zoals bijvoorbeeld deze. Maar helemaal fijn is het als je een luxe groenten snijder zoals deze hebt. Dan ben je binnen no time klaar met snijden.

Salade recepten met rode biet

Ben je na het maken van deze bieten salade met zure haring en appel op zoek naar nog meer salade inspiratie met rode biet? Probeer dan ook eens deze bieten salade met veldsla en geitenkaas of deze salade van sous vide gegaarde bieten en snijbiet.

Benodigde keuken materialen:
Saladeschaal
Koksmes
Groenten snijder
Vergiet

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Bieten salade met zure haring en appel

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 25 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 25 minuten

Ingredients

  • 500 gram gekookte rode biet
  • 6 radijsjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel mierikswortel crème
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 50 gram kappertjes
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 335 gram zure haring
  • 50 gram veldsla
  • 2 Elstar appels

Instructions

1

Schil de bieten en kook ze in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm met een scherp mes of een groenten snijder.

2

Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd ze in heel dunne plakjes.

3

Was de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes.

4

Maak van de mierikswortel crème, de yoghurt en het citroensap de dressing. Voeg hier ook 1 eetlepel van het inmaak vocht van de zure haringen aan toe.

5

Snijd de zure haring met een scherp mes in langwerpige dunne reepjes.

6

Schild de appels en snijd ook in kleine blokjes.

7

Meng alle ingrediënten, behalve de veldsla, met de dressing samen goed door elkaar.

8

Pak een groot ondiep salade bord. Verdeel hier de veldsla overheen.

9

Schep daar voorzichtig de bieten salade met zure haring en appel overheen. Zorg dat je aan de randen nog wel het groen van de veldsla ziet.

10

Serveer de salade.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.