Amsoi salade

Een kleurrijke amsoi salade met zoetzure ingelegde rode ui, komkommer geroosterde cashewnoten en een gekookt eitje. Een snelle en lekkere salade met de licht pittige amsoi.

Amsoi salade

Een kleurrijke amsoi salade met zoetzure ingelegde rode ui, komkommer geroosterde cashewnoten en een gekookt eitje. Een snelle en lekkere salade met de licht pittige amsoi.

Amsoi bestaat uit lichtgroene langwerpige vrij grote bladeren met kartel randen en lange, vaak wat dikkere stelen. Het is een ietwat bittere en pittige bladgroente die veel wordt gebruikt in de Surinaamse keuken. Amsoi wordt vaak gestoofd of gebakken, maar rauw in een amsoi salade is zeker ook erg lekker. De pittigheid komt doordat de amsoi familie is van de mosterdplant. Snijd voor de amsoi salade wel de bladeren van de stelen af met een heel scherp mes zoals deze. De stelen zijn te hard en te taai om te gebruiken in de salade. Deze kun je nog gebruiken in een groenten soepje of stoofpotje.

Ingelegde rode ui

Voor door de amsoi salade leggen we ook zelf rode ui in. Dit lijkt erg veel werk of ingewikkeld, maar is is vrij simpel. In dit recept van snelle ingelegde rode ui lees je precies hoe je dit doet. Voor deze amsoi salade heb je maar 1 grote rode ui nodig. Uiteraard kun je meer rode ui inleggen als je toch bezig bent, dan kun je de rest bewaren voor andere recepten.

Recepten met amsoi

Ben je na het maken van deze amsoi salade geïnspireerd geraakt en wil je meer recepten met amsoi uitproberen? Maak dan ook eens deze mie met garnalen en amsoi.

Benodigde keuken materialen:
Koekenpan
Saladeschaal
Koksmes
Ei snijder

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Amsoi salade

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 5 minuten Total Time: 25 minuten

Ingredients

  • 1 bos amsoi
  • 1 komkommer
  • 2 eieren
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 ingelegde rode ui (zie recept in tekst)
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Was de amsoi en snijd de bladeren van de stelen af. Snijd vervolgens in repen.

2

Kook de eieren tot ze nog net zacht zijn (8 minuten als ze uit de koelkast komen.)

3

Leg de rode ui in volgens het recept wat je kunt vinden boven in de tekst.

4

Was de komkommer en snijd in halve maantjes.

5

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

6

Verdeel de amsoi en de komkommer over een saladeschaal.

7

Pel de eieren en snijd in halve maantjes en verdeel over de salade.

8

Bestrooi amsoi salade met de cashewnoten.

9

Verdeel als laatste de uitgelekte rode ingelegde ui over de salade.

10

Besprenkel de salade met 2 eetlepels van het inmaak vocht van de rode ui en 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat verse peper uit de pepermolen.

11

Serveer de amsoi salade.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.