sous vide

5 x asperge recepten uit de sous vide

Met behulp van een aantal food collega's heb ik een heerlijk overzicht gemaakt van 5 x asperge recepten uit de sous vide. Allemaal hoofdgerechten met de witte asperges, ook wel 'het witte goud' genaamd. Benieuwd welke het zijn?

5 x asperge recepten uit de sous vide

Met behulp van een aantal food collega’s heb ik een heerlijk overzicht gemaakt van 5 x asperge recepten uit de sous vide. Allemaal recepten met de witte asperges, ook wel ‘het witte goud’ genaamd.

Het sous vide garen van witte asperges is wat mij betreft dé ultieme manier om asperges te bereiden. Je krijgt hierdoor boterzachte, sappige en heel smaakvolle asperges. Daarbij is het een super simpele manier van asperges bereiden, de sous vide doet namelijk het werk.

Als je nog niet zo bekend bent met sous vide koken raad ik je aan om eerst deze artikelen te lezen: Wat is sous vide koken en wat heb je nodig? en Sous vide koken, hoe doe je dat en op welke temperatuur?

Klik op de titel van het recept voor het gehele recept. Veel sous vide kook plezier!

Boterzachte sous vide asperges met tijm

In dit recept heeft Inge de asperges op 88 graden met verse tijm en balsamico gegaard in de sous vide. Een smaakvolle en vegetarische bereiding van de asperges die zeker voor herhaling vatbaar is. Daarbij is het recept heel makkelijk, de sous vide doet letterlijk al het werk voor je. Tenminste, bijna alles. Het schillen van de asperges moet je nog wel zelf doen.

Sous vide asperges met garnalen en zeekraal

In dit recept combineert Thomas de zoetige witte asperges met de ziltige smaken van zeewier en garnalen. Heerlijke smaken uit de zee gecombineerd met het witte goud uit de grond. De asperges zijn gedurende 30 minuten op 88 graden in de sous vide gegaard.

Gerookte zalm met witte asperges, sous vide bereid

Dat witte asperges en zalm goede vrienden zijn dat blijkt maar weer met dit heerlijke recept van Thomas. De zalm heeft een lichte rooksmaak en de asperges zijn op 88 graden gedurende 30 minuten gegaard in de sous vide. Een smaakvolle combinatie!

Asperges met gember, krokant scharreleitje en garnalen

Dit recept van witte asperges met gember, een krokant gebakken scharrel eitje en garnalen is een heerlijk en verrassend recept van Christien. Het krokante ei is eerst gepocheerd, daarna gepaneerd en kort krokant gebakken. Heerlijk in combinatie met de witte asperges die gedurende 35 minuten op 85 graden in de sous vide zijn gegaard. samen met de gember en ziltige garnalen een origineel asperge gerecht!

Sous vide asperges met olijfolie en citroenrasp

Dit recept van Christien bewijst maar weer dat witte asperges heel weinig nodig hebben. Zeker als je ze gaart in de sous vide. Bij deze bereiding zijn de asperges gedurende 35 minuten op 85 graden gegaard in de sous vide, samen met smaakmakers als olijfolie, citroen, suiker en peterselie.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.